Pridať recept

FOTORECEPT: Špagety Carbonara

ingrediencie

350 g
špagety
150 g
anglická slanina
2 ks
žĺtok
200 ml
smotana na šľahanie
100 g
syr grana
olivový olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Pripravíme si suroviny.
Fotorecept: Špagety Carbonara
Fotorecept: Špagety Carbonara
Zdroj: Natalia_786
 
2.
Oddelíme si žĺtka.
Fotorecept: Špagety Carbonara
Fotorecept: Špagety Carbonara
Zdroj: Natalia_786
3.
Pridáme smotanu, syr a premiešame.
Fotorecept: Špagety Carbonara
Fotorecept: Špagety Carbonara
Zdroj: Natalia_786
4.
Na oleji si orestujeme slaninu.
Fotorecept: Špagety Carbonara
Fotorecept: Špagety Carbonara
Zdroj: Natalia_786
5.
Uvaríme si špagety a scedíme.
Fotorecept: Špagety Carbonara
Fotorecept: Špagety Carbonara
Zdroj: Natalia_786
6.
Hneď ich pridáme na slaninu.
Fotorecept: Špagety Carbonara
Fotorecept: Špagety Carbonara
Zdroj: Natalia_786
7.
Premiešame.
Fotorecept: Špagety Carbonara
Fotorecept: Špagety Carbonara
Zdroj: Natalia_786
8.
Nalejeme vajíčka so smotanou a syrom. Už nevaríme. žĺtok sa uvarí na horúcich špagetách.
Fotorecept: Špagety Carbonara
Fotorecept: Špagety Carbonara
Zdroj: Natalia_786
9.
Premiešame.
Fotorecept: Špagety Carbonara
Fotorecept: Špagety Carbonara
Zdroj: Natalia_786
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
30.11.2013 20:49 | |
+2 -0
smuuk ďakujem za podporu
bob005
9.1.2013 11:29 | |
+5 -99
mila Natalia..spag. Carbonara {nie Carbonare} as robia so syrom Pecorino a nie Grana a hlavne bez smotany. Najprv si prosim ta precitaj ako sa robia "narodne jedla" podla tradicii a tak mixuj do slovenskeho "kazdemu podla jeho chuti"
Anonymný nick
23.2.2013 18:24 | |
+127 -0
písmenko "e" je preklep, syr Pecorino som nezohnala a smotanu som vyčítala vo viacerých receptoch ale máš pravdu nepatrí tam. Možno to nie je originál recept ale nám takto chutí. No a po pravde povedané poznám veľa jedál s rovnakým názvom a sú úplne iné. Myslím si, že v kuchyni sa nemá brániť fantázií. Ak zamením klasické špagety za bezlepkové tiež to nebude originál. Alebo napríklad bryndzové halušky. Niekto ich robí z hladkej, niekto z polohrubej múky. Niekto pridáva smotanu aby zjemnil chuť bryndze. V niektorý štátoch bryndzu nezoženieš a nahrádzajú ju a stále sa budú volať Bryndzové halušky. Alebo zemiakový šalát ten som jedla na rôznych miestach, návštevách, reštauráciach ale ešte sa mi nestalo aby boli rovnaké a aj napriek tomu je to stále zemiakový šalát. Ak som sa Ťa dotkla zmenou receptu tak sa ospravedlňujem a teším sa na tvoje recepty.
Anonymný nick
4.6.2013 20:08 | |
+27 -0
Hm, a prečo by sa mala opičiť doslova po originálnych receptoch? úžasné je na tom práve to ,že vie nejaké potraviny nahradiť inými, a stále to bude chutné *500* natalia, vyzerá to super, musím si to uložiť...
Podobné články
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Obľúbené špagety na 12 delikátnych spôsobov
Najobľúbenejšie cestoviny – špagety v 12 vynikajúcich receptoch
Najobľúbenejšie cestoviny Slovákov sú špagety. Pripravia ich veľmi rýchlo, pretože tou najobľúbenejšou...
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zbierka receptov na tie najlepšie špagety: Nesmiete však zabudnúť na túto jednu dôležitú vec, je kľúčová!
Zbierka receptov na tie najlepšie špagety: Nesmiete však zabudnúť na túto jednu dôležitú vec, je kľúčová! Iba tak budú fantastické
Výborné recepty na skvelé špagety na každý deň. Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov a nezabudnite...
Špagety carbonara
Žiadna smotana, žiadna praženica! Takto varí špagety CARBONARA najznámejší šéfkuchár. Vždy užasne krémové a hotové behom pár minút
Tak jemné, krémové a predsa bez smotany! Tajomstvo šéfkuchára, ako pripraviť vždy dokonalé Carbonara.