Svieži RAW dezert na posilnenie imunity
ingrediencie
postup
Môj muž ma občas sleduje a vypytuje sa na postup pri mixovaní dezertov či smoothies. Už aj na mojej stránke je vyzdvihovaný ako super smoothier, lebo ráno, kým s bábätkom spíme, spraví smoothie zvyšku rodiny. Naučili sme sa žiť s multivitamínovou bombou z mixéra. Naviac, na oslave našej staršej sa vyšvihol a prekvapil aj mňa. Umixoval skvelý dezert, ktorý má dve podoby. Jeden s hurmikaki, druhý bez. Kdesi prečítal, že kôstka z avokáda obsahuje oveľa viac výživných a potrebných látok akoby sme si mysleli a odvtedy ju nevyhadzujeme. Mama z nej vypestovala stromček, no výsledku sme sa nedočkali, nakoľko jej do „experimentálneho“ fóliovníka vtrhol náš stredoázijský maznáčik. V duchu „čo je raw, to sa počíta“ na margo zachovania vitamínov, si skúste spraviť tento skvelý dezert, ak ho spravíte redší, máte výborné smoothie, ak zamrazíte, po čase nájdete zmrzlinu výbornej chuti. Tak – nech vám chutí.
Najskôr vymixujte avokádo s vydlabanou kôstkou, potom pridajte mango a banán. Banán už mixujte len krátko, veľmi rozriedi celú zmes.
Podáva sa ihneď , nakoľko avokádo oxiduje ( ja to tak nazývam), dezert môže dostať tmavší až sivastý odtieň ak ho budete robiť napríklad 3-4h pred podávaním a nezachráni ho ani chladnička.
Tip: ak máte sušičku, nalejte zmes na fóliu a vysušte si „palacinky“.
Malá obmena dezertu je s hurmikaki, ale pozor – používajte ho iba zrelé, teda sfarbené do odtieňa zapadajúceho slnka a mäkké. Nezrelé kaki je nielen ťažko stráviteľné, ale aj odporne horké
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.