Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Kinder šuhajdy

KacenkaXX
KacenkaXX
65
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
čokoláda na varenie
1 ks
Cera

Plnka

1 ks
sladené kondenzované mlieko
1/2 ks
Hera
lentilky

postup

1.
Salko si dáme skaramelizovať: ponoríme ho celé v plechovke do vody a varíme minimálne 2 hodiny. Dávame pozor, aby plechovka bola stále ponorená a aby stále vrela voda. Ak musíme dolievať vodu, necháme salko variť dlhšie, aby sme mali istotu, že bude skaramelizované.
2.
Počas varenia si pripravíme papierové košíčky, cca 65 kusov, malého rozmeru. Kvôli lepšej manipulácii je najlepšie naukladať si košíčky na plech. Pripravíme si čokoládu: Nalámeme si čokoládu na varenie do misky, pridáme do nej na kúsky nakrájanú Ceru a nad parou zohrievame kým sa rozpustí čokoláda a spojí sa s Cerou. Takto pripravenú čokoládu ponalievame do košíčkov na spodok, cca väčšiu čajovú lyžičku čokolády do každého košíčka. Plech s košíčkami dáme vychladnúť do chladničky alebo na balkón.
3.
Hotové, ešte teplé skaramelizované Salko vyberieme z plechovky a dáme do misky, primiešame k nemu 1/2 kocky Hery a miešame, kým sa Hera nerozpustí. Ak je Salko studené a Hera sa nerozpúšťa, za stáleho miešania zmes zahrejeme.
4.
Keď máme čokoládu v košíčkoch stuhnutú, nalejeme do každého košíčka necelú lyžicu zmesi so Salkom a necháme 10 minút stuhnúť.
5.
Nakoniec do každého košíčka nalejeme toľko čokolády, aby nám zakryla plnku zo Salka. Môžme posypať posýpkou alebo ozdobiť lentilkami, my máme najradšej tento typ šuhájd bez ozdoby:) A dáme stuhnúť.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
janka.jakubekova
20.12.2013 16:26 | |
+34 -1
Tiež som dala namiesto hery maslo a sú úžasné ;)
marryon3
14.12.2013 19:25 | |
+24 -4
Lebo svokra dáva namiesto Hery maslo
KacenkaXX
19.12.2013 07:57 | |
+10 -6
to urcite nie :)))
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...