Pridať recept

Kinder šuhajdy

65
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
čokoláda na varenie
1 ks
Cera

Plnka

1 ks
sladené kondenzované mlieko
1/2 ks
Hera
ks
lentilky

postup

1.

Salko si dáme skaramelizovať: ponoríme ho celé v plechovke do vody a varíme minimálne 2 hodiny. Dávame pozor, aby plechovka bola stále ponorená a aby stále vrela voda. Ak musíme dolievať vodu, necháme salko variť dlhšie, aby sme mali istotu, že bude skaramelizované.

 
2.

Počas varenia si pripravíme papierové košíčky, cca 65 kusov, malého rozmeru. Kvôli lepšej manipulácii je najlepšie naukladať si košíčky na plech. 

3.

Pripravíme si čokoládu: Nalámeme si čokoládu na varenie do misky, pridáme do nej na kúsky nakrájanú Ceru a nad parou zohrievame kým sa rozpustí čokoláda a spojí sa s Cerou. 

4.

Takto pripravenú čokoládu ponalievame do košíčkov na spodok, cca väčšiu čajovú lyžičku čokolády do každého košíčka. Plech s košíčkami dáme vychladnúť do chladničky alebo na balkón.

5.

Hotové, ešte teplé skaramelizované Salko vyberieme z plechovky a dáme do misky, primiešame k nemu 1/2 kocky Hery a miešame, kým sa Hera nerozpustí. Ak je Salko studené a Hera sa nerozpúšťa, za stáleho miešania zmes zahrejeme.

6.

Keď máme čokoládu v košíčkoch stuhnutú, nalejeme do každého košíčka necelú lyžicu zmesi so Salkom a necháme 10 minút stuhnúť.

7.

Nakoniec do každého košíčka nalejeme toľko čokolády, aby nám zakryla plnku zo Salka. Môžme posypať posýpkou alebo ozdobiť lentilkami, my máme najradšej tento typ šuhájd bez ozdoby:) A dáme stuhnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Sibalka2
12.11.2017 13:16 | |
+7 -5
Ja to robím podobne už roky, ale k tomu salku horúcemu dávam celé maslo a jednu čokoládu
Sojka1234
25.12.2016 10:06 | |
+8 -8
A keď nechceš tolko čakať aby ti skramelizovalo salko tak kup karamelové je to jednoduchsie a krati to čas. To sa len zohreje vo vode a máš vybavené 😃
Anonymný nick
20.12.2013 16:26 | |
+52 -9
Tiež som dala namiesto hery maslo a sú úžasné ;)