Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nebeský koláč

dorisa
dorisa
24
porcií
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
polohrubá múka
200 g
kryštálový cukor
4 ks
vajcia
10 PL
horúca voda
10 PL
rastlinný olej
1/2 balíčkov
kypriaci prášok Dr.Oetkera
800 ml
mlieko na krém
3 balíčky
pudingový prášok vanilkový dr.Oetker na krém
6 PL
kryštálový cukor na krém
3 tégliky
kysla smotana na krém
1 balíček
piškóty detske veľké balenie
podľa chuti
silná čierna káva, džem pikantný, ovocie , rumová aróma dr.Oetker, kakaový prášok na posypnie
2 balíčky
šľahačka v prášku Dr.Oetker
1 ks
stužovač šľahačky Dr.Oetker

postup

Lahodná chuť koláčika určite každého ohúri. Použite hocijaké ovocie, mne najviac chutí s drobným ovocím.
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom. Primiešame olej, vodu, múku s práškom do pečiva
3.
Pečieme na vymastenom, vysypanom plechu s vyšším okrajom pri 180 stupňoch asi 20 minút.
4.
Pripravíme krém: V mlieku uvaríme vanilkové pudingy s cukrom. Po vychladnutí vymixujeme dohladka a postupne vmiešame kyslé smotany.
5.
Upečené vychladnuté cesto najskôr potrieme pikantným ríbezľovým džemom
6.
....polovicu pudingového krému. Poukladáme ovocie podľa vlastnej fantázie. V tomto prípade som použila černice, čučoriedky a jahody(mrazené)
7.
Na krém poukladáme piškóty namočené v silnej káve s rumovou arómou.
9.
Na vrch dáme šľahačku so stužovačom , uhladíme.
10.
Koláčik posypeme kakaovým práškom, rozkrájame a pohostíme rodinu a známych.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...