Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Bebe čokoládky

vcielka_7
vcielka_7
40
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
Cera
250 g
Bebe puding
100 g
holandské kakao
300 g
práškový cukor
2 PL
maizena

postup

1.
Margarín rozpustíme v kastróle vo vodnom kúpely.
2.
Ostatné veci dáme do misky, dobre spolu premiesime a pridáme do kastróla s rozpusteným margarínom.
3.
Dáme to na sporák a na miernom ohni za stáleho miešania zmes rozpustíme a povaríme.
4.
Toto potom ponalievame do silikónových menších formičiek. Moja babka používala plastové obaly od vajec. Vtedy ešte silikon nebol. Dobre sa to z nich vyklápalo a ja to robím z časti doteraz. Najprv je dobré si naliat do formičky trošku, potom pridať plnku a potom doliať hmotu až po okraj formičky. Ako plnku môžete použiť višne na noc namočené v rume alebo pomleté orechy s cukrom zmiešané s rumom a trochou mlieka aby vznikla z toho lepkavá hustá zmes. Hotové to dáme do chladu stuhnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...