Pridať recept

Francúzsky cibuľový koláč

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

220 g
polohrubá múka
110 g
maslo
5 PL
mlieko
1 štipka
soľ
600 g
cibuľa
trochu
olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
3 ks
vajce
80 g
syr Feta
50 g
ementál
2 PL
olivový olej

postup

1.
Múku preosejeme do misky, pridáme zmäknuté maslo nakrájané na kocky, soľ, po lyžiciach mlieko a spracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
 
2.
Cibule ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, dochutíme soľou a podusíme v panvici na rozpálenom oleji. Keď zmes vychladne, primiešame rozšľahané vajíčka, nastrúhaný syr, soľ a korenie.
3.
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme ho do vymastenej, múkou vysypanej keramickej misy. Naplníme ho plnkou, vrch pokvapkáme olejom a koláč dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať