Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Svieža malinová torta

vava06
vava06
12
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
150 g
polohrubá múka
1 ČL
prášok do pečiva Dr. Oetker
3 PL
kakao
750 ml
mlieko
3 balíčky
čokoládový puding Dr. Oetker
6 PL
kryštálový cukor
250 g
maslo
ks
práškový cukor
100 g
čokoláda na varenie
5 PL
smotana na šľahanie
1 pohár
malinový džem
250 g
maliny
2 balíčky
mačacie jazýčky 100 g

postup

Lahodná torta ku kávičke

1.
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme doň kryštálový cukor a postupne po jednom aj žĺtky. Dobre vyšľaháme a pridáme aj múku s práškom do pečiva a kakao. Takto pripravené cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy (priemer 22 cm) a pečieme asi 45 minút na 170 stupňov Celzia.
2.
Z mlieka, pudingového prášku a 6 PL kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme a podľa chuti prisladíme práškovým cukrom. Do masla postupne pridávame vychladnutý puding a šľaháme na hladký krém.
3.
Vychladnutý korpus 2x vodorovne prerežeme, každý plát natrieme malinovým džemom. Na spodný plát nanesieme krém, priložíme stredným plátom, opäť nanesieme a krém a prikryjeme posledným plátom. Celú tortu potrieme tenkou vrstvou krému a dáme vychladiť.
4.
Smotanu zohrejeme takmer do bodu varu a nad parou v nej rozpustíme čokoládu. Pripravenú hustú polevu vylejeme na tortu, necháme trošku zatuhnúť a navrch poukladáme maliny. Bok torty obložíme čokoládovými mačacími jazýčkami. Ozdobíme saténovou mašľou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...