Pridať recept

Hubový koláč

5
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
260 ml
mlieko
35 g
čerstvé droždie
1 štipka
soľ
4 PL
olej
1 PL
kyslá pochúťková smotana
100 g
tvrdý strúhaný syr
100 g
šampiňóny
2 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie a kvások necháme pracovať. V miske zmiešame múku, soľ, kyslú smotanu, olej a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme cca 15 minút kysnúť.
 
2.
Potom cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a rozvaľkáme ich na pomúčenej doske. Do stredu každého dáme tvrdý syr, opraženú cibuľu s hubami a opäť syr. Okraje trošku zvinieme.
3.
Koláče uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 185°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať