Guláš s mäsovými guľkami
5
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
40
g
slanina
trochu
olej
250
g
miešaná zelenina
1
PL
mletá červená paprika
trochu
voda alebo zeleninový vývar
1
ks
paradajka
100
ml
paradajkové pyré
trochu
hladká múka
250
g
mleté bravčové mäso
1
PL
petržlenová vňať
1
PL
čerstvé bylinky
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Na rozpálenom oleji v hrnci speníme nadrobno nasekanú cibuľu s kúskami slaniny. Pridáme miešanú zeleninu, posypeme ju mletou paprikou, podlejeme vývarom alebo vodou a varíme pod pokrievkou.
2.
Asi po 10 minútach do hrnca pridáme paradajku zbavenú šupky, nakrájanú na menšie kúsky, paradajkové pyré a varíme ďalších 15 minút. Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
3.
Mleté mäso dochutíme soľou, korením a bylinkami. Zmes premiešame a vytvarujeme z nej guľky, ktoré opečieme v panvici na rozpálenom oleji a potom ich vložíme do hrnca s gulášom. Ohrejeme ich a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.