Pridať recept

Krémová petržlenová polievka

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 PL
olivový olej
1 liter
zeleninový vývar
4 ks
petržlen
1/2 ks
jablko
1 strúčik
cesnaku
100 ml
biele víno
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Na rozpálenom oleji v hrnci speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a zalejeme ju vývarom. Pridáme na malé kúsky nakrájaný petržlen, jablko, prelisovaný cesnak a korenie. Polievku varíme domäkka.
 
2.
Potom prilejeme víno, necháme ju prejsť varom a rozmixujeme ju v hrnci. Dochutíme soľou, korením a podávame s petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové polievky
Vždy hustá a krémová polievka: Tieto triky si rozhodne uložte!
Ako premeniť vodovú polievku na krémovú, ak nechcete použiť múku? Existujú rôzne triky vrátane použitia...
Krémové polievky s nivou
Zahrejte sa: S dvoma jesennými, krémovými polievkami s nivou
Karfiol a tekvica v dvoch vynikajúcich, super jednoduchých polievkach ozvláštnených prídavkom syra s modrou plesňou.
Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Poctivá večera: Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Vynikajúca kombinácia chrumkavého pečiva a poctivej krémovej polievky.
Karfiolová polievka s jarnou zeleninou
Keď dostanete chuť na krémovú polievku, siahnite po karfiole
Vďačná polievka z čerstvej zeleniny, ktorá zasýti a zahreje na duši.
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.
Najlepšie krémové polievky na zahriatie
Keď vonku zavládne sychravé počasie a chlad, je poctivá, hustá a hlavne horúca polievka tou najlepšou voľbou...