Pridať recept

Syrovo-bylinkové krekry

ingrediencie

75 g
tvrdý syr
75 g
parmezán
210 g
polohrubá múka
150 g
maslo
6 PL
mlieko
1 ks
vajce na potretie
2 PL
soľ
1 PL
tymian

postup

1.
Syry zmiešame s múkou, na kocky nakrájaným maslom a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré na noc zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.
 
2.
Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm. Cesto potrieme vajíčkom, posypeme zmesou soli a tymianu. Formičkou vykrajujeme krekry, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Povrch poprepichujeme vidličkou a vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C pečieme cca 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať