Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škvarkové pagáčiky z kysnutého zemiakového cesta

majama1
majama1
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
250 g
varené zemiaky
1 ks
vajce
40 g
masť
1/2 PL
cukor
1 ČL
soľ
1 ks
droždie sušené Dr Oetker
125 ml
mlieko
podľa chuti
škvarky mleté
1 ks
žltko na potretie
ks
semienka na posýpanie pagáčikov.

postup

Jemné,ale chrumkavé.
4.
Cesto by malo byť hustejšie preto,lebo počas kysnutia cesto zredne,aby nebolo mäkké.
7.
Vykysnuté cesto potom rozvaľkáme asi na 1,5 cm.Polovicu cesta potrieme mletými osolenými škvarkami,/nie moc hrubo/.Polovinu cesta preložíme,
8.
a opakujeme ešte 2x a necháme aspoň 15-20 min. na doske zakryté podkysnuť.
10.
Okrajky - orezky stačí iba pospájať,po upečení sa tie najsamprv pojedia.
11.
Kolieska uložíme na plech a potrieme žltkom a posýpeme semienkami .Upečieme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...