Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škvarkové pagáčiky z kysnutého zemiakového cesta

majama1
majama1
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
250 g
varené zemiaky
1 ks
vajce
40 g
masť
1/2 PL
cukor
1 ČL
soľ
1 ks
droždie sušené Dr Oetker
125 ml
mlieko
podľa chuti
škvarky mleté
1 ks
žltko na potretie
ks
semienka na posýpanie pagáčikov.

postup

Jemné,ale chrumkavé.
4.
Cesto by malo byť hustejšie preto,lebo počas kysnutia cesto zredne,aby nebolo mäkké.
7.
Vykysnuté cesto potom rozvaľkáme asi na 1,5 cm.Polovicu cesta potrieme mletými osolenými škvarkami,/nie moc hrubo/.Polovinu cesta preložíme,
8.
a opakujeme ešte 2x a necháme aspoň 15-20 min. na doske zakryté podkysnuť.
10.
Okrajky - orezky stačí iba pospájať,po upečení sa tie najsamprv pojedia.
11.
Kolieska uložíme na plech a potrieme žltkom a posýpeme semienkami .Upečieme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru konzumujeme bielu...
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...