Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škvarkové pagáčiky z kysnutého zemiakového cesta

majama1
majama1
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
250 g
varené zemiaky
1 ks
vajce
40 g
masť
1/2 PL
cukor
1 ČL
soľ
1 ks
droždie sušené Dr Oetker
125 ml
mlieko
podľa chuti
škvarky mleté
1 ks
žltko na potretie
ks
semienka na posýpanie pagáčikov.

postup

Jemné,ale chrumkavé.
4.
Cesto by malo byť hustejšie preto,lebo počas kysnutia cesto zredne,aby nebolo mäkké.
7.
Vykysnuté cesto potom rozvaľkáme asi na 1,5 cm.Polovicu cesta potrieme mletými osolenými škvarkami,/nie moc hrubo/.Polovinu cesta preložíme,
8.
a opakujeme ešte 2x a necháme aspoň 15-20 min. na doske zakryté podkysnuť.
10.
Okrajky - orezky stačí iba pospájať,po upečení sa tie najsamprv pojedia.
11.
Kolieska uložíme na plech a potrieme žltkom a posýpeme semienkami .Upečieme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...