Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Toastová roláda

evauhlik
evauhlik
6
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
toastový chlieb
400 g
šunka

Nátierka:

100 g
maslo
1 ks
tavený syr
4 strúčiky
cesnak

Plnka:

100 g
maslo
1 ks
tavený syr
1 PL
smotana kyslá
1 ks
paprika
2 ks
paradajka
1 hrsť
pažitka

postup

1.
Toastový chlieb okrojíme a kôrky nakrájame na malé kocky. Pripravíme si základnú nátierku - maslo vymiešame s taveným syrom a pridáme veľa pretlačeného cesnaku. Rozdelíme si ju na dve časti.
2.
na dosku si rozprestrieme fóliu a na ňu naukladáme tesne vedľa seba šunku, potrieme nátierkou, poukladáme chlieb, znovu natrieme nátierkou a poukladáme šunku, dobre utlačíme
3.
Pripravíme si plnku - maslo a tavený syr vymiešame, pridáme za 1-2 PL kyslej smotany a pridáme nakrájané toastové kocky. Pridáme na drobno nakrájanú papriku a pažítku. Paradajku sparíme horúcou vodou, ošúpeme, dužinu vyberieme a pevnú časť nakrájame na kocky a pridáme do plnky. Dobre premiešame. Ak treba posolíme. Plnku navrstvíme na plát a pomocou fólie zavinieme do rolády. Fóliu dobre uťahujeme aby sme vytlačili všetok vzduch. Roládu odložíme do chladu najlepšie cez noc.
4.
stuhnutú roládu môžeme potrieť zvyškom nátierky a ľubovoľne ozdobiť
5.
takáto roláda nahradí napr. obložené chlebíčky a je vhodná na akúkoľvek oslavu alebo len tak na raňajky

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...