Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Toastová roláda

evauhlik
evauhlik
6
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
toastový chlieb
400 g
šunka

Nátierka:

100 g
maslo
1 ks
tavený syr
4 strúčiky
cesnak

Plnka:

100 g
maslo
1 ks
tavený syr
1 PL
smotana kyslá
1 ks
paprika
2 ks
paradajka
1 hrsť
pažitka

postup

1.
Toastový chlieb okrojíme a kôrky nakrájame na malé kocky. Pripravíme si základnú nátierku - maslo vymiešame s taveným syrom a pridáme veľa pretlačeného cesnaku. Rozdelíme si ju na dve časti.
2.
na dosku si rozprestrieme fóliu a na ňu naukladáme tesne vedľa seba šunku, potrieme nátierkou, poukladáme chlieb, znovu natrieme nátierkou a poukladáme šunku, dobre utlačíme
3.
Pripravíme si plnku - maslo a tavený syr vymiešame, pridáme za 1-2 PL kyslej smotany a pridáme nakrájané toastové kocky. Pridáme na drobno nakrájanú papriku a pažítku. Paradajku sparíme horúcou vodou, ošúpeme, dužinu vyberieme a pevnú časť nakrájame na kocky a pridáme do plnky. Dobre premiešame. Ak treba posolíme. Plnku navrstvíme na plát a pomocou fólie zavinieme do rolády. Fóliu dobre uťahujeme aby sme vytlačili všetok vzduch. Roládu odložíme do chladu najlepšie cez noc.
4.
stuhnutú roládu môžeme potrieť zvyškom nátierky a ľubovoľne ozdobiť
5.
takáto roláda nahradí napr. obložené chlebíčky a je vhodná na akúkoľvek oslavu alebo len tak na raňajky

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...