Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Koláčiky s nivou, jablkom a orechami

evauhlik
evauhlik
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
1/2 balíčkov
sušené droždie Dr.Oetker
100 g
maslo
250 ml
mlieko
1 ks
žĺtok
1 KL
soľ

Plnka:

200 g
syr Niva
2 PL
smotana kyslá
1 ks
jablko
1 hrsť
vlašské orechy
1 strúčik
cesnak
trochu
petržlenová vňať

a ešte:

1 ks
vajíčko na potretie
trochu
slnečnicové semienko

postup

1.
najskôr si zamiesime cesto a necháme ho aspoň hodinu vykysnúť... pripravíme si náplň - syr nadrobíme a roztlačíme vidličkou, pridáme 2-3 lyžice smotany tak aby nám vznikla hustá hmota, pridáme jablko nakrájané na malé kocky, pretlačený cesnak, nasekané vlašské orechy a petržlenovú vňať, dobre premiešame, soliť netreba, syr je slaný dosť
2.
vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenšie a vykrajujeme veľké kolieska, radielkom alebo krájačom na pizzu urobíme štyri zárezy, do stredu dáme kopček plnky, bočnice cesta postupne obtáčame okolo plnky, treba dobre popritláčať aby držali tvar, mne sa pri pečení trochu rozišli :-(
3.
vrch potrieme vajíčkom a posypeme slnečnicovými semienkami, kladieme na plech, na pečiaci papier a necháme ešte 15-20 minút vykysnúť, pečieme na 180°C asi 15 minút
4.
tieto koláčiky sú výborné len tak k vínu ale len pre toho, kto má rád syr s modrou plesňou pretože pečením sa jeho vôňa a chuť ešte znásobujú...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...