Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapekané špargľové závitky

borencek
borencek
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela špargľa
200 g
anglická slanina
50 g
maslo
200 g
tvrdý plátkový syr
1 PL
cukor
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Špargľu očistíme od drevnatej kôry a dáme predvariť do mierne osolenej vody spolu s pár kvapkami citrónovej šťavy, cukrom a štipkou masla na cca 15 minút.
2.
Predvarenú potom balíme po 2-3 kusoch do anglickej slaniny. Jeden koniec každého zväzku, kde je dolná časť špargle zabalíme do plátkového syra.
3.
Závitky naukladáme do maslom vymastenej zapekacej misy, osolíme, okoreníme a necháme zapiecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
4.
Po krátkom zapečení ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...