Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Zapekané špargľové závitky

borencek
borencek
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela špargľa
200 g
anglická slanina
50 g
maslo
200 g
tvrdý plátkový syr
1 PL
cukor
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Špargľu očistíme od drevnatej kôry a dáme predvariť do mierne osolenej vody spolu s pár kvapkami citrónovej šťavy, cukrom a štipkou masla na cca 15 minút.
2.
Predvarenú potom balíme po 2-3 kusoch do anglickej slaniny. Jeden koniec každého zväzku, kde je dolná časť špargle zabalíme do plátkového syra.
3.
Závitky naukladáme do maslom vymastenej zapekacej misy, osolíme, okoreníme a necháme zapiecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
4.
Po krátkom zapečení ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...