Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapekané špargľové závitky

borencek
borencek
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela špargľa
200 g
anglická slanina
50 g
maslo
200 g
tvrdý plátkový syr
1 PL
cukor
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Špargľu očistíme od drevnatej kôry a dáme predvariť do mierne osolenej vody spolu s pár kvapkami citrónovej šťavy, cukrom a štipkou masla na cca 15 minút.
2.
Predvarenú potom balíme po 2-3 kusoch do anglickej slaniny. Jeden koniec každého zväzku, kde je dolná časť špargle zabalíme do plátkového syra.
3.
Závitky naukladáme do maslom vymastenej zapekacej misy, osolíme, okoreníme a necháme zapiecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
4.
Po krátkom zapečení ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...