Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Zapekané špargľové závitky

borencek
borencek
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela špargľa
200 g
anglická slanina
50 g
maslo
200 g
tvrdý plátkový syr
1 PL
cukor
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Špargľu očistíme od drevnatej kôry a dáme predvariť do mierne osolenej vody spolu s pár kvapkami citrónovej šťavy, cukrom a štipkou masla na cca 15 minút.
2.
Predvarenú potom balíme po 2-3 kusoch do anglickej slaniny. Jeden koniec každého zväzku, kde je dolná časť špargle zabalíme do plátkového syra.
3.
Závitky naukladáme do maslom vymastenej zapekacej misy, osolíme, okoreníme a necháme zapiecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
4.
Po krátkom zapečení ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...