Pórové koláčiky
6
porcií
95
minút
vysoká
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
1/2
KL
soľ
2
ks
vajce
200
g
maslo
30
ml
olivový olej
400
g
slanina
600
g
pór
300
g
uvarené zemiaky
3
strúčiky
cesnaku
250
g
kyslá pochúťková smotana
150
g
syr ementál
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
V miske zmiešame múku a soľ. Do stredu urobíme jamku, pridáme vajcia a cesto zľahka premiešame. Maslo vmiešame do 170 ml horúcej vody a privedieme ho k varu. Odstavíme.
2.
Maslo pridáme k múke a vymiesime cesto, ktoré odložíme na hodinu do chladničky.
3.
V panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú slaninu, pór a zemiaky. Zmes opečieme, pridáme prelisovaný cesnak a odstavíme ju. Keď je vychladnutá, vmiešame smotanu, syr, dochutíme ju soľou a korením.
4.
Rúru dáme vyhriať na 200°C. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, povykrajujeme z neho kolieska, ktoré uložíme do formičiek na muffiny. Naplníme ich plnkou a vložíme piecť do rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.