Pridať recept

Pórové koláčiky

6
porcií
95
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
1/2 KL
soľ
2 ks
vajce
200 g
maslo
30 ml
olivový olej
400 g
slanina
600 g
pór
300 g
uvarené zemiaky
3 strúčiky
cesnaku
250 g
kyslá pochúťková smotana
150 g
syr ementál
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
V miske zmiešame múku a soľ. Do stredu urobíme jamku, pridáme vajcia a cesto zľahka premiešame. Maslo vmiešame do 170 ml horúcej vody a privedieme ho k varu. Odstavíme.
 
2.
Maslo pridáme k múke a vymiesime cesto, ktoré odložíme na hodinu do chladničky.
3.
V panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú slaninu, pór a zemiaky. Zmes opečieme, pridáme prelisovaný cesnak a odstavíme ju. Keď je vychladnutá, vmiešame smotanu, syr, dochutíme ju soľou a korením.
4.
Rúru dáme vyhriať na 200°C. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, povykrajujeme z neho kolieska, ktoré uložíme do formičiek na muffiny. Naplníme ich plnkou a vložíme piecť do rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať