Koláč s hubami a pórom
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
lístkové cesto
1
ks
pór
150
g
šampiňóny
2
PL
olivový olej
1
ks
zemiak uvarený v šupke
2
ks
vajce
1
PL
škrob
1
KL
rozmarín
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Nadrobno nakrájané šampiňóny a pór orestujeme v panvici na rozpálenom oleji. Uvarený zemiak olúpeme a nastrúhame do misky. Pridáme huby s pórom, jedno vajíčko, škrob a rozmarín. Zmes dochutíme soľou a korením.
2.
Trištvrte lístkového cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme ho do formy. Zvyšné cesto rozvaľkáme, nakrájame na pásiky a potom urobíme na koláči mriežku.
3.
Na cesto rozložíme plnku, trošku ju zakryjeme mriežkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Koláč vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme ho cca 25 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.