Pridať recept

Makový kolač s hruškami

ingrediencie

2 hrnčeky
celozrnná múka
1 hrnček
mletý mak
1 hrnček
cukor
1 hrnček
voda
1 hrnček
olej
3 ks
vajce
1 ks
prášok do pečiva

Plnks

1 ks
hruškový kompót
trochu
džem na natretie
2 ks
kokosový puding bez varenia
1 ks
stužovač šľahačky
2 ks
smotana na šľahanie
500 g
tvaroh
1 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Najkôr si vyšľahame žltka s cukrom. Potom postupne pridavame ostatne ingrediencie. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.
 
2.
Cesto dame na vymasteny a mukou vysipany plech. Pečieme okolo 20 minut vo vyhriatej rure na 160°C. ( podla rury treba prizerať)
3.
Kym kolačik vychladne pripravime si plnku. Do uzatvoriteľnej nadoby si dame šťavu z kompotu, puding, smotanu, cukor a stužovač. Nadobu zatvorime a trepene ňou asi 5 minut. Vytvori sa nam husty puding, ktory potom zmiešame s tvarohom.
4.
Kolač potrieme džemom, poukladame naň hrušky a potrieme plnkou. Nakoniec ozdobime strúhanou čokoladou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať