Orechový tart s medom
12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
100
g
práškový cukor
1
ks
vajce
2
ks
žĺtok
100
g
rozpustené maslo
1
štipka
soľ
125
g
zmäknuté maslo
150
g
med
300
g
píniové alebo vlašské orechy
150
g
práškový cukor
5
ks
žĺtok
100
ml
smotana na šľahanie
50
ml
rum
postup
1.
Na kuchynskej doske zmiešame múku s cukrom a štipkou soli. Pridáme vajíčko, žĺtky a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto, ktoré vložíme na hodinu do chladničky.
2.
Potom cesto vyberieme, rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním formu, ktorú sme vystlali papierom n a pečenie. Rúru vyhrejeme na 140°C.
3.
V hrnci zohrejeme maslo a med. Pridáme práškový cukor, žĺtky, smotanu, rum a orechy. Zmes premiešame a navrstvíme na pripravené cesto. Koláč vložíme do rúry a pečieme cca 40 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.