Pridať recept

Orechový tart s medom

12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
1 ks
vajce
2 ks
žĺtok
100 g
rozpustené maslo
1 štipka
soľ
125 g
zmäknuté maslo
150 g
med
300 g
píniové alebo vlašské orechy
150 g
práškový cukor
5 ks
žĺtok
100 ml
smotana na šľahanie
50 ml
rum

postup

1.
Na kuchynskej doske zmiešame múku s cukrom a štipkou soli. Pridáme vajíčko, žĺtky a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto, ktoré vložíme na hodinu do chladničky.
 
2.
Potom cesto vyberieme, rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním formu, ktorú sme vystlali papierom n a pečenie. Rúru vyhrejeme na 140°C.
3.
V hrnci zohrejeme maslo a med. Pridáme práškový cukor, žĺtky, smotanu, rum a orechy. Zmes premiešame a navrstvíme na pripravené cesto. Koláč vložíme do rúry a pečieme cca 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať