Orechové koláčiky
35
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
rastlinný tuk
250
g
práškový cukor
3
ks
vajce
100
ml
mlieko
3
PL
rum
200
g
polohrubá múka
50
g
mleté vlašské orechy
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
2
balíčky
vanilkový alebo práškový cukor na obaľovanie
1
štipka
soľ
postup
1.
Zmiešame zmäknutý tuk, 150 g práškového cukru a žĺtky do peny. Postupne prilievame mlieko, rum a prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a orechmi. Z bielkov, štipky soli a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
2.
Rúru vyhrejeme na 160°C a cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Vložíme ho do rúry a upečieme.
3.
Upečené cesto necháme mierne vychladnúť a potom z neho povykrajujeme rôzne tvary. Obalíme ich v práškovom alebo vanilkovom cukre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.