Pridať recept

Pečený králik na pive

ingrediencie

1 ks
králik
4
slanina
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
5 ks
celé čierne a nové korenie
1 ks
bobkový list
200 ml
svetlé pivo
300 g
miešaná zelenina
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Králika umyjeme, usušíme, dochutíme soľou a vložíme do hlbšej zapekacej misy, ktorú sme vystlali plátkami slaniny. Pridáme na väčšie kúsky nakrájaný cesnak, cibuľu, koreniny, všetko pokvapkáme olejom a podlejeme 150 ml piva.
 
2.
Misu prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na cca 40 minút. Občas králika prelejeme výpekom.
3.
Medzitým si na oleji orestujeme nakrájanú zeleninu. Dochutíme ju soľou, vložíme do zapekacej misy. Podlejeme ju zvyšným pivom a ešte 10 minút odkryté pečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať