Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šťavnatá voňavá bábovka

parsons
parsons
12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Tekutý základ

5 ks
vajce
1 hrnček
trstinový cukor
1/2 hrnčekov
cukor muscovado tmavý
1/2 hrnčekov
melasa
150 g
rozpustené maslo
1 KL
vanilkový extrakt

Suché ingrediencie

2 hrnčeky
hladká múka špeciál
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
škorica mletá
1 KL
kurkuma
1/2 KL
muškátový oriešok
1 štipka
badián
1 štipka
soľ

Suroviny na krájanie

4 ks
jablko ošúpané
100 g
čokoláda
1/2 hrnčekov
vlašské orechy - možu byť aj kešu alebo lieskovce

postup

1.
EASY: Vajcia vymiesame s cukrom a pridame ostatné tekuté suroviny. Pridame muku, sodu a koreniny a nakoniec zapracujeme jablka, cokoladu a orechy.
2.
Nalyzickujeme do vymastenej a vysypanej babovkovej formy a upecieme na 170 stupnoch cca 50 minut.
3.
Najlepsie chuti este tepla s vanilkovou zmrzkou a slahackou. Tato babovka ostane vovnutri vlacna aj po dalsie dni, ale k tomu nedojde - bude fuc este v ten den ako ju upeciete ;)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...