Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šťavnatá voňavá bábovka

parsons
parsons
12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Tekutý základ

5 ks
vajce
1 hrnček
trstinový cukor
1/2 hrnčekov
cukor muscovado tmavý
1/2 hrnčekov
melasa
150 g
rozpustené maslo
1 KL
vanilkový extrakt

Suché ingrediencie

2 hrnčeky
hladká múka špeciál
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
škorica mletá
1 KL
kurkuma
1/2 KL
muškátový oriešok
1 štipka
badián
1 štipka
soľ

Suroviny na krájanie

4 ks
jablko ošúpané
100 g
čokoláda
1/2 hrnčekov
vlašské orechy - možu byť aj kešu alebo lieskovce

postup

1.
EASY: Vajcia vymiesame s cukrom a pridame ostatné tekuté suroviny. Pridame muku, sodu a koreniny a nakoniec zapracujeme jablka, cokoladu a orechy.
2.
Nalyzickujeme do vymastenej a vysypanej babovkovej formy a upecieme na 170 stupnoch cca 50 minut.
3.
Najlepsie chuti este tepla s vanilkovou zmrzkou a slahackou. Tato babovka ostane vovnutri vlacna aj po dalsie dni, ale k tomu nedojde - bude fuc este v ten den ako ju upeciete ;)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...