Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šťavnatá voňavá bábovka

parsons
parsons
12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Tekutý základ

5 ks
vajce
1 hrnček
trstinový cukor
1/2 hrnčekov
cukor muscovado tmavý
1/2 hrnčekov
melasa
150 g
rozpustené maslo
1 KL
vanilkový extrakt

Suché ingrediencie

2 hrnčeky
hladká múka špeciál
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
škorica mletá
1 KL
kurkuma
1/2 KL
muškátový oriešok
1 štipka
badián
1 štipka
soľ

Suroviny na krájanie

4 ks
jablko ošúpané
100 g
čokoláda
1/2 hrnčekov
vlašské orechy - možu byť aj kešu alebo lieskovce

postup

1.
EASY: Vajcia vymiesame s cukrom a pridame ostatné tekuté suroviny. Pridame muku, sodu a koreniny a nakoniec zapracujeme jablka, cokoladu a orechy.
2.
Nalyzickujeme do vymastenej a vysypanej babovkovej formy a upecieme na 170 stupnoch cca 50 minut.
3.
Najlepsie chuti este tepla s vanilkovou zmrzkou a slahackou. Tato babovka ostane vovnutri vlacna aj po dalsie dni, ale k tomu nedojde - bude fuc este v ten den ako ju upeciete ;)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...
granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Granita je taliansky mrazený dezert z ovocia. Jeho príprava je jednoduchá, pripraviť ju môžte z jahôd, malín, citrónov,...