Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Amarantový koláč s čokoládou

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
amarant
1 liter
kokosové mlieko
3 PL
med
5 PL
kakao
1 PL
škorica
4 ks
jablko
1 hrsť
horká čokoláda
1 hrsť
blanšírované mandle

postup

Amarant je plodina, podobne ako quinoa bez lepku. Pri varení zanecháva podobnú vôňu ako kukurica. Predáva sa v rôznych formách ako pufovaný do jogurtov a pyré, ako múka či ako drobné zrniečka. A práve z tých som spravila tento skvelý koláč. Amarant obsahuje viacero pozitívnych látok, ale najviac bielkoviny. V období akým je tehotenstvo alebo dojčenie je pre ženu dôležitý pre jeho vysoký obsah vápnika, železa a horčíka. Tieto látky sa teplom nestrácajú, preto aj vo forme takejto torty dostaneme do seba dôležité a potrebné stavebné prvky nášho tela. Viete, že amarant sa inak volá aj Láskavec?  Naviac , vápnik je podporený aj mandľami, v tomto koláči nájdete aj sezóne jablká.

1.
Amarant premyjeme. Zalejeme ho kokosovým mliekom. Premiešavame aby neprihorel. Ak budete mať málo tekutiny, môžete doliať vodou. Pridajte škoricu, kakao, med a nastrúhané jablká. Amarant je uvarený cca po 10 -15 minútach, veď ho ochutnajte, mal by byť mäkký.
2.
Zmes natlačte do tukom vymazanej formy na tortu, vrch posypte mandľami a čokoládou, môžete ešte posypať aj kokosovým cukrom aby sa pri pečení jemne karamelizoval. Pečte pri teplote 180 C° asi 30 minút. Podávajte vychladnutý.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...