Pridať recept

Morka plnená gaštanovou plnkou

6
porcií
240
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
morka
500 g
jedlé gaštany
100 g
morčacia pečeň
2 PL
maslo
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 PL
petržlenová vňať
1/4 KL
mletý muškátový oriešok
1 KL
kari korenie

postup

1.
Gaštany uvaríme do mäkka, ošúpeme ich a pomelieme. Ak by bola plnka veľmi hustá, pridáme do nej trošku vody. Dochutíme ju soľou, korením, nakrájanou pečeňou, vňaťou, maslom a touto plnkou naplníme morku.
 
2.
Morku sme samozrejme predtým umyli, osušili, dochutili soľou a korením aj zvnútra. Naplníme ju plnkou, zašijeme alebo spojíme špáradlami.
3.
Vložíme ju do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 3 hodiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Gaštanové dezerty
Gaštanové recepty: Najlepšie krémové dezerty (nielen) na víkend
Jedlé gaštany boli v kuchyni vždy považované tak trochu za luxus. Jednak ich sezóna nie je dlhá – trvá...
Pečené gaštany
Jesenné dary prírody - jedlé gaštany!
Z jedného druhu gaštanov sa robia zvieratká, z toho jedlého sa však dajú pripraviť rôzne pochúťky, ktoré sú...
Orechovy kolac
Orechy
Šúpanie OrechovOrechy vložte do kastróla, zalejte vriacou vodou, prikryte poklopom. Nechajte odstáť 20 minút,...
Pečené gaštany
Video: Vitamínová bomba – GAŠTANY
Ako si pripraviť pečené gaštany či gaštanové pyré?
Gaštanové pyré: Doma si ho ľahko pripravíte na sladko i na slano
Gaštanové pyré: Doma si ho ľahko pripravíte na sladko i na slano
Ako pripraviť, ochutiť, uskladniť a hlavne využiť domáce gaštanové pyré...
Gaštany
Gaštany v kuchyni – viete ako na ne?
Jeseň sa nesie aj v znamení gaštanov. Najradšej z nich pripravujeme chutné dezerty, ale v kuchyni sa dajú...