Pridať recept

Gaštanová polievka priamo z Francúzska

Gaštanová polievka priamo z Francúzska
Zdroj: dreamstime
6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
jedlé gaštany
500 ml
voda
50 g
pór
1 ks
cibuľa
50 g
mrkva
50 g
cesnaku
300 ml
mlieko
15 g
maslo
200 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Gaštany ponoríme na 10 minút do studenej vody. Vyhodíme z nich všetky, ktoré vyplávajú na hladinu. Ostrým nožom odstránime iba vrchnú hnedú šupku a vložíme ich do kastróla s vriacou vodou. Potom opatrne dáme dole aj ďalšiu vrstvu šupky.
 
2.
Do hrnca nalejeme vodu, dáme do nej nadrobno nakrájanú zeleninu, soľ a varíme 30 minút. Olúpané gaštany a mlieko dáme do menšieho hrnca a povaly ich varíme asi 5 minút, kým nebudú mäkké. Primiešame ich k uvarenej zelenine a všetko rozmixujeme.
3.
Primiešame smotanu, soľ a korenie. Polievku necháme mierne vychladnúť a opäť ju rozmixujeme, aby bola úplne krémová.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Gaštanové dezerty
Gaštanové recepty: Najlepšie krémové dezerty (nielen) na víkend
Jedlé gaštany boli v kuchyni vždy považované tak trochu za luxus. Jednak ich sezóna nie je dlhá – trvá...
Pečené gaštany
Jesenné dary prírody - jedlé gaštany!
Z jedného druhu gaštanov sa robia zvieratká, z toho jedlého sa však dajú pripraviť rôzne pochúťky, ktoré sú...
Pečené gaštany
Video: Vitamínová bomba – GAŠTANY
Ako si pripraviť pečené gaštany či gaštanové pyré?
Orechovy kolac
Orechy
Šúpanie OrechovOrechy vložte do kastróla, zalejte vriacou vodou, prikryte poklopom. Nechajte odstáť 20 minút,...
Gaštanové pyré: Doma si ho ľahko pripravíte na sladko i na slano
Gaštanové pyré: Doma si ho ľahko pripravíte na sladko i na slano
Ako pripraviť, ochutiť, uskladniť a hlavne využiť domáce gaštanové pyré...
Gaštany
Gaštany v kuchyni – viete ako na ne?
Jeseň sa nesie aj v znamení gaštanov. Najradšej z nich pripravujeme chutné dezerty, ale v kuchyni sa dajú...