Pridať recept

Gaštanový džem

ingrediencie

1 kg
jedlé gaštany
800 g
kryštálový cukor
1 liter
voda
1 ks
vanilkový lusk

postup

1.
Gaštany narežeme, zalejeme studenou vodou a varíme na miernom ohni asi 40 minút. Scedíme ich a ošúpeme tak, aby sme ich zbavili nielen hnedej ale aj bielej šupky. Roztlačíme ich na pyré.
 
2.
Vodu prevaríme s cukrom, pridáme gaštanové pyré a dužinu z vanilkového lusku. Za stáleho miešania varíme, dokým nebude džem hustý.
3.
Horúcim džemom naplníme poháre, uzavrieme ich a sterilizujeme cca 10 minút pri teplote 80°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.