Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Americký koláč

helkahelenka
helkahelenka
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
cukor
2 hrnčeky
hladká múka
5 ks
vajce
ČL
sóda bikarbóna
1 ks
vanilkový cukor
hrnčekov
olej
hrnčekov
voda
1 ČL
škorica
5 ks
jablko
hrnčekov
kúsky čokolády
hrnčekov
nasekané orechy
hrnčekov
hrozienka
ks
čokoládová poleva na ozdobenie

postup

Tento koláčik je jednoduchý na prípravu, ale výsledok stojí za to. Prekvapí svojou chuťou a množstvom dobrôt, ktoré sú v ňom.

1.
Bielka vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Pridáme žĺtka, potom olej a vodu. Na záver primiešame múku zmiešanú so škoricou a sódou.
2.
Medzitým si nakrájame jablká, orechy, hrozienka a čokoládu na malé kúsky.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
barbora.pacikova
13.3.2016 21:02 | |
+2 -1
koláč je naozaj výborný , mäkkučký a šťavnatý. len v recepte nie je jasne uvedené, koľko vody a oleja - ja som dala 1/2 šálky a bolo to ok, tak dúfam že to tak malo byť aj v originál recepte :) a ešte dodám, že som dala len tri veľké jablká a aj tak to bolo dosť veľa, takže záleží od veľkosti jabĺk.
eruska25
15.2.2016 13:12 | |
+1 -3
Koláč je určite dobrý, len prosím upresniť koľko vody a koľko oleja. V rozpise surovín to nie je.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...