Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hráškový krém

dorisa
dorisa
3
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 pohár
sterilizovaný hrach
podľa chuti
olej rastlinný, cibuľa, soĺ,morenie čierne mleté, múka hladka
1 plátok
starší chlieb

postup

Máme radi takýto hrachový krém. Robievam ho zo zaváraného hrachu.

1.
Na oleji speníme cibuľu, pridáme trocha hladkej múky.Urobíme zápražku. Do kastróla vlejeme sterilizovaný hrach, varíme.Ak treba solíme, pridáme neskôr aj korenie. .
2.
Keď je hrach uvarený, ručným mixérom rozmixujeme všetko na hustejší krém. Na oleji opražíme kúsky staršieho chlebíka a tie podávame spolu s krémom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...