Pridať recept

Šošovicovo-tuniakový šalát

3
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
šošovica
1 ks
cibuľa červená
1 ks
avokádo
2 konzervy
Tuniak Calvo v paradajkách 80 g
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
limetková šťava
podľa chuti
morská soľ
podľa chuti
korenie čierne
stoniek
petržlenová vňať

postup

Chutný a zdravý šošovicovo-tuniakový šalát na sviatok aj všedný deň. Ak varíme cícer napr. na placky, nahradíme ním šošovicu, tuniaka v paradajkách vymeníme za tuniaka vo vlastnej šťave a červenú cibuľu za bielu. A šalát bude cícerový. Teraz som použila šošovicu.

1.
Šošovicu namočíme na cca 1 hod. do vody a potom uvaríme al dente.
 
2.
Avokádo prerežeme napoly, zbavíme kôstky, vyberieme dužinu a vložíme do mixéra spolu s domäkka uvarenou, dobre scedenou a vychladnutou šošovicou, polovicou cibule, cesnakom, limetkovou šťavou, korením a soľou.
3.
Všetky ingrediencie nahrubo krátko rozmixujeme. Do rozmixovanej zmesi zľahka primiešame ostatnú nasekanú cibuľu a tuniaka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, plátkami cibule a špirálou avokáda. Podávame s celozrnným pečivom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať