Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šošovicovo-tuniakový šalát

sedita123123
sedita123123
3
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
šošovica
1 ks
cibuľa červená
1 ks
avokádo
2 konzervy
Tuniak Calvo v paradajkách 80 g
2 strúčiky
cesnak
1 PL
limetková šťava
podľa chuti
morská soľ
podľa chuti
korenie čierne
stoniek
petržlenová vňať

postup

Chutný a zdravý šošovicovo-tuniakový šalát na sviatok aj všedný deň. Ak varíme cícer napr. na placky, nahradíme ním šošovicu, tuniaka v paradajkách vymeníme za tuniaka vo vlastnej šťave a červenú cibuľu za bielu. A šalát bude cícerový. Teraz som použila šošovicu.

1.
Šošovicu namočíme na cca 1 hod. do vody a potom uvaríme al dente.
2.
Avokádo prerežeme napoly, zbavíme kôstky, vyberieme dužinu a vložíme do mixéra spolu s domäkka uvarenou, dobre scedenou a vychladnutou šošovicou, polovicou cibule, cesnakom, limetkovou šťavou, korením a soľou.
3.
Všetky ingrediencie nahrubo krátko rozmixujeme. Do rozmixovanej zmesi zľahka primiešame ostatnú nasekanú cibuľu a tuniaka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, plátkami cibule a špirálou avokáda. Podávame s celozrnným pečivom. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...