Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Šošovicovo-tuniakový šalát

sedita123123
sedita123123
3
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
šošovica
1 ks
cibuľa červená
1 ks
avokádo
2 konzervy
Tuniak Calvo v paradajkách 80 g
2 strúčiky
cesnak
1 PL
limetková šťava
podľa chuti
morská soľ
podľa chuti
korenie čierne
stoniek
petržlenová vňať

postup

Chutný a zdravý šošovicovo-tuniakový šalát na sviatok aj všedný deň. Ak varíme cícer napr. na placky, nahradíme ním šošovicu, tuniaka v paradajkách vymeníme za tuniaka vo vlastnej šťave a červenú cibuľu za bielu. A šalát bude cícerový. Teraz som použila šošovicu.

1.
Šošovicu namočíme na cca 1 hod. do vody a potom uvaríme al dente.
2.
Avokádo prerežeme napoly, zbavíme kôstky, vyberieme dužinu a vložíme do mixéra spolu s domäkka uvarenou, dobre scedenou a vychladnutou šošovicou, polovicou cibule, cesnakom, limetkovou šťavou, korením a soľou.
3.
Všetky ingrediencie nahrubo krátko rozmixujeme. Do rozmixovanej zmesi zľahka primiešame ostatnú nasekanú cibuľu a tuniaka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, plátkami cibule a špirálou avokáda. Podávame s celozrnným pečivom. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...