Kapučínové rožteky
25
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
cappuccino
300
g
hladká múka
50
g
mleté mandle
50
g
mleté orechy
100
g
práškový cukor
1
štipka
soľ
200
g
maslo
trochu
práškový cukor na obaľovanie, prípadne čokoláda
postup
1.
Najskôr si rozpustíme cappuccino v 50 ml horúcej vody a necháme ho vychladnúť.
2.
Do misky nasypeme múku, mleté orechy, soľ, cukor, pridáme na kocky nakrájané maslo a vychladnuté cappuccino. vymiesime cesto, ktoré necháme hodinu odpočívať.
3.
Potom z cesta tvarujeme rožteky buď ručne, alebo si jednu formičku na takéto rožteky potrieme olejom, vyložíme fóliou a natlačíme do nej kúsky cesta. Takto budeme mať rožteky úplne rovnaké.
4.
Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 160°C a pečieme cca 10 minút. Upečené ich obalíme v práškovom cukre alebo čokoláde.
5.
Rožteky sú fantastické až na 2-3 deň, keď po čase trošku zmäknú. Odporúčame pre milovníkov kávy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.