Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šošovicový šalát s vajcom

borencek
borencek
3
porcie
22
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

15 dkg
šošovica červená BIO
4 ks
vajcia
8 ks
cherry paradajky
1/2 ks
červená cibuľa
trochu
mladá cibuľka - vňať
2 PL
olivový olej
1 PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie čierne mleté

postup

Ozajstné zdravie na tanieri, chutný olovrant či rýchla večera, ktorá poteší naše chuťové poháriky

1.
Šošovicu premyjeme a dáme variť do 1,5 násobného množstva osolenej vody na cca 7 minút. Po uvarení prípadnú zvyšnú vodu scedíme.
2.
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na štvrtinky. Paradajky nakrájame na menšie dieliky. Červenú cibuľu olúpeme, nakrájame na pozdĺžne rezance a cibuľkovú vňať na drobné kúsky.
3.
V mise premiešame všetky ingrediencie okrem vajec, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou a dochutíme korením a soľou. Rozdelíme na porcie, pridáme vajcia a servírujeme. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...