Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šošovicový šalát s vajcom

borencek
borencek
3
porcie
22
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

15 dkg
šošovica červená BIO
4 ks
vajcia
8 ks
cherry paradajky
1/2 ks
červená cibuľa
trochu
mladá cibuľka - vňať
2 PL
olivový olej
1 PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie čierne mleté

postup

Ozajstné zdravie na tanieri, chutný olovrant či rýchla večera, ktorá poteší naše chuťové poháriky

1.
Šošovicu premyjeme a dáme variť do 1,5 násobného množstva osolenej vody na cca 7 minút. Po uvarení prípadnú zvyšnú vodu scedíme.
2.
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na štvrtinky. Paradajky nakrájame na menšie dieliky. Červenú cibuľu olúpeme, nakrájame na pozdĺžne rezance a cibuľkovú vňať na drobné kúsky.
3.
V mise premiešame všetky ingrediencie okrem vajec, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou a dochutíme korením a soľou. Rozdelíme na porcie, pridáme vajcia a servírujeme. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...