Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Šošovicový šalát s vajcom

borencek
borencek
3
porcie
22
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

15 dkg
šošovica červená BIO
4 ks
vajcia
8 ks
cherry paradajky
1/2 ks
červená cibuľa
trochu
mladá cibuľka - vňať
2 PL
olivový olej
1 PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie čierne mleté

postup

Ozajstné zdravie na tanieri, chutný olovrant či rýchla večera, ktorá poteší naše chuťové poháriky

1.
Šošovicu premyjeme a dáme variť do 1,5 násobného množstva osolenej vody na cca 7 minút. Po uvarení prípadnú zvyšnú vodu scedíme.
2.
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na štvrtinky. Paradajky nakrájame na menšie dieliky. Červenú cibuľu olúpeme, nakrájame na pozdĺžne rezance a cibuľkovú vňať na drobné kúsky.
3.
V mise premiešame všetky ingrediencie okrem vajec, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou a dochutíme korením a soľou. Rozdelíme na porcie, pridáme vajcia a servírujeme. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...