Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krafiolovo hrachové placičky

dorisa
dorisa
2
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
karfiol
200 g
hrášok
200 g
ovsené vločky
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ,korenie, hladká múka

postup

Niekedy ostane nejaká zeleninka, tak urobím zeleninové karbonátky,alebo placky.

1.
Karfiol, aj hrášok uvaríme s osolenej vode, Karfiol roztlačíme vidličkou. Ovsené vločky zmiešame s vajcom,môžeme pridať trošku vývaru z karfiolu. Mali by nabobtnať. Potom zmiešame
2.
Zeleninu pridáme do vločiek, dôkladne premiešame. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Necháme ešte celú zmes nejaký čas, aby sa suroviny spojili.
3.
Z masy tvarujeme placky, ktoré dáme do vyhriatej rúry upiecť. Z obidvoch strán. Podávame s uvarenými zemiakmi s maslom,alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...