Pridať recept

Jednoduchý čokoládový koláč

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

175 g
hladká múka
175 g
maslo
175 g
kryštálový cukor
3 ks
vajce
75 g
roztopená čokoláda

Krém

100 g
maslo
100 g
čokoláda
175 g
práškový cukor
3 PL
mlieko
trochu
čokoládové hobliny

postup

1.
Predhrejeme rúru na 170°C a vymastíme si tortovú formu. Preosejeme múku do misky. Do toho dáme maslo, cukor, vajcia a zmixujeme dohladka. Potom k tomu primiešame vychladenú roztopenú čokoládu. Nalejeme do tortovej formy a dáme piecť do rúry na 50 minút. Necháme postáť 5 minút a potom koláč vyberieme z formy.
 
2.
Na polevu: Maslo a čokoládu necháme roztopiť nad vodným kúpeľom. Potom k tomu primiešame cukor a mlieko. Koláč prekrojíme pozdĺžne na polovicu a natrieme polovicou teplej čokoládovej polevy. Zvyškom natrieme povrch koláča a ozdobíme hoblinkami čokolády.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
17.11.2020 16:17 | |
+8 -3
Dobry den No kolacik vobec nie je ako na fotka ani plna asi preto ze tam nieco chyba ako je kypriaci prasok do pecika v ceste a v plnke bude asi omyl maslo len rostopit v izbovej teplote a asi cokoladu s mliekom len roztopit na pare nechat vychladnut k nej pridat cukor a potom asi maslo a tak sa urobi plnka.Ked to vsetko spojim a roztapam tak je to skor poleva.Toto je moj nazor vobec nie som spokojna :-(
babazpd
4.5.2019 19:47 | |
+21 -4
Foto koláče a recept jsou dvě ruzné věci. Na fotce je vysoký koláč s náplní. Ingredience jsou bez prášku do pečiva, nemuže tím pádem tolik vyrust, zvlašť, když se nešlehají vajíčka s cukrem!!!! Plnka akože krém, je řídký a na obrázku jasně hustý který na koláči drží. Přidala jsem si prášek do pečiva a krém dle receptu jsem provedla, ale posléze, bylo nutné přidat ještě máslo a nechat stuhnout v lednici, přesto krém tak nedrží jako na fotu. Za mě je tento recept prostě fejk!
stiglicova
11.2.2018 21:20 | |
+13 -15
Neodporúčam! Keď som ho spravila cesto bolo fajn ale keď som začala robiť ,,plnku" rozopila som čokoládu s maslom a pridala cukor s mliekom bola hrozná. Cítili sme hrušky cukru
Podobné články
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Mnohí túto základnú potravinu skladujú vo dverách chladničky, ktorú? Výrazne skracujú jej trvanlivosť
Mnohí túto základnú potravinu skladujú vo dverách chladničky - výrazne skracujú jej trvanlivosť! Tušíte, ktorú?
Dvere sú najteplejším miestom v chladničke, preto do nich rozhodne nepatrí táto čerstvá potravina.