Pridať recept

Kuracie kari

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
kuracie prsia
1 ks
červená cibuľa
1
maslo
3 PL
olej
2 KL
kari korenie
1/2 KL
kurkuma
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 PL
mangové chutney
1 PL
dijonská horčica
200 ml
vývar
1 konzerva
kokosové mlieko
1 KL
čili korenie
1 PL
koriander, pažítka alebo petržlenová vňať

postup

1.
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. Dochutíme ho kari korením, pridáme olej a premiešame. Je dobré ho odložiť aspoň na hodinu do chladničky.
 
2.
Kari mäso orestujeme v panvici na rozpálenom oleji. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a odložíme nabok. Do panvice pridáme plátok masla a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme mangové chutney, kurkumu, chilli, dijónsku horčicu a premiešame. Prilejeme vývar, necháme prejsť varom a vmiešame kokosové mlieko.
3.
Zmes miešame a potom celú omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom. Vrátime ju naspäť, dochutíme soľou, korením a pridáme mäso. Necháme ho prehriať a môžeme podávať s koriandrom, pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať