Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Luxusne jemná nátierka z tofu a grilovaných šampiňónov

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
biele tofu
1 ks
šalotka
6 ks
šampiňón
1 ks
cuketa
1 strúčik
cesnak
štipiek
kurkuma
trochu
kokosový olej
podľa chuti
morská soľ

postup

Hoci je sója a výrobky z nej zaznávaná, doprajem si ju aspoň raz mesačne. Buď vo forme nápoja, naparených bôbov, alebo tofu. Tofu si kupujem v bio kvalite, ale keď nestihnem, postačí aj to z bežného obchodu. Tofu nie je „raw“. V skratke - vyrába sa varením surových bôbov sóje, tie sa scedia, následne sa vymixujú, vyzrážajú (vraj so sadrou) a zaťažia pre stratu tekutiny a je z nich tofu. Tofu sa dochucuje rôznymi koreninami, orechmi, údi sa. Pochádza z Číny. Pre vysoký obsah bielkovín je sója výborným doplnkom stravy. Tofu mám rada grilované, alebo ľahko osmahnuté. A v nátierkach je doslova luxusom pre svoju krémovú a nadýchanú konzistenciu.

1.
Tofu, pokrájané na malé kúsky osamhneme na šalotke. Medzitým grilujeme nasucho šampiňóny s cuketou, každé zvlášť tak, aby sa z nich vyparila voda. Môžeme pridať kvapku kokosového tuku. Ale nemajú sa smažiť.
2.
Všetko vložíme do mixéra, spolu s kurkumou a 1 PL kokosového tuku. (Pôsobí ako antiseptikum, nebojte sa ho).
3.
Vymixovaný hladký krém dochutíme soľou a podávame na hriankach, alebo so zeleninou ako je mrkva, zeler.
4.
Cuketu by sme mohli rozmixovať aj surovú, ale po chvíľke by sa jej štruktúra oddelila od tofu a vznikla by mláčka. Riešením by bolo zahusťovadlo, v podobe napríklad tapiokovej múky, ale vieme si poradiť aj predusením, či grilovaním a surové ingrediencie dáme na nátierku. Tofu nátierka sa hodí aj na párty hubky k sektu. A tiež chutí deťom. Len im nehovorte, čo v nej je, kým ju nezjedia. Teda, záleží na tom, či majú radi tofu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...