Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Luxusne jemná nátierka z tofu a grilovaných šampiňónov

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
biele tofu
1
šalotka
6
šampiňón
1
cuketa
1 strúčik
cesnak
štipiek
kurkuma
trochu
kokosový olej
podľa chuti
morská soľ

postup

Hoci je sója a výrobky z nej zaznávaná, doprajem si ju aspoň raz mesačne. Buď vo forme nápoja, naparených bôbov, alebo tofu. Tofu si kupujem v bio kvalite, ale keď nestihnem, postačí aj to z bežného obchodu. Tofu nie je „raw“. V skratke - vyrába sa varením surových bôbov sóje, tie sa scedia, následne sa vymixujú, vyzrážajú (vraj so sadrou) a zaťažia pre stratu tekutiny a je z nich tofu. Tofu sa dochucuje rôznymi koreninami, orechmi, údi sa. Pochádza z Číny. Pre vysoký obsah bielkovín je sója výborným doplnkom stravy. Tofu mám rada grilované, alebo ľahko osmahnuté. A v nátierkach je doslova luxusom pre svoju krémovú a nadýchanú konzistenciu.

1.
Tofu, pokrájané na malé kúsky osamhneme na šalotke. Medzitým grilujeme nasucho šampiňóny s cuketou, každé zvlášť tak, aby sa z nich vyparila voda. Môžeme pridať kvapku kokosového tuku. Ale nemajú sa smažiť.
2.
Všetko vložíme do mixéra, spolu s kurkumou a 1 PL kokosového tuku. (Pôsobí ako antiseptikum, nebojte sa ho).
3.
Vymixovaný hladký krém dochutíme soľou a podávame na hriankach, alebo so zeleninou ako je mrkva, zeler.
4.
Cuketu by sme mohli rozmixovať aj surovú, ale po chvíľke by sa jej štruktúra oddelila od tofu a vznikla by mláčka. Riešením by bolo zahusťovadlo, v podobe napríklad tapiokovej múky, ale vieme si poradiť aj predusením, či grilovaním a surové ingrediencie dáme na nátierku. Tofu nátierka sa hodí aj na párty hubky k sektu. A tiež chutí deťom. Len im nehovorte, čo v nej je, kým ju nezjedia. Teda, záleží na tom, či majú radi tofu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...