Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Luxusne jemná nátierka z tofu a grilovaných šampiňónov

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
biele tofu
1 ks
šalotka
6 ks
šampiňón
1 ks
cuketa
1 strúčik
cesnak
štipiek
kurkuma
trochu
kokosový olej
podľa chuti
morská soľ

postup

Hoci je sója a výrobky z nej zaznávaná, doprajem si ju aspoň raz mesačne. Buď vo forme nápoja, naparených bôbov, alebo tofu. Tofu si kupujem v bio kvalite, ale keď nestihnem, postačí aj to z bežného obchodu. Tofu nie je „raw“. V skratke - vyrába sa varením surových bôbov sóje, tie sa scedia, následne sa vymixujú, vyzrážajú (vraj so sadrou) a zaťažia pre stratu tekutiny a je z nich tofu. Tofu sa dochucuje rôznymi koreninami, orechmi, údi sa. Pochádza z Číny. Pre vysoký obsah bielkovín je sója výborným doplnkom stravy. Tofu mám rada grilované, alebo ľahko osmahnuté. A v nátierkach je doslova luxusom pre svoju krémovú a nadýchanú konzistenciu.

1.
Tofu, pokrájané na malé kúsky osamhneme na šalotke. Medzitým grilujeme nasucho šampiňóny s cuketou, každé zvlášť tak, aby sa z nich vyparila voda. Môžeme pridať kvapku kokosového tuku. Ale nemajú sa smažiť.
2.
Všetko vložíme do mixéra, spolu s kurkumou a 1 PL kokosového tuku. (Pôsobí ako antiseptikum, nebojte sa ho).
3.
Vymixovaný hladký krém dochutíme soľou a podávame na hriankach, alebo so zeleninou ako je mrkva, zeler.
4.
Cuketu by sme mohli rozmixovať aj surovú, ale po chvíľke by sa jej štruktúra oddelila od tofu a vznikla by mláčka. Riešením by bolo zahusťovadlo, v podobe napríklad tapiokovej múky, ale vieme si poradiť aj predusením, či grilovaním a surové ingrediencie dáme na nátierku. Tofu nátierka sa hodí aj na párty hubky k sektu. A tiež chutí deťom. Len im nehovorte, čo v nej je, kým ju nezjedia. Teda, záleží na tom, či majú radi tofu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...