Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Perfektné pečené zemiaky

gurmanka
gurmanka
6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
zemiaky
8 PL
slnečnicový olej
1 zväzok
rozmarín

postup

Predhrejeme rúru na 200°C. Zemiaky očistíme a nakrájame ich na štvrťky. Uvaríme ich v slanej vode 10 minút a zlejeme.Do skla alebo pekáča dáme olej alebo masť podľa toho čo použijeme. Dáme to do rúry cca na 5 minút, pokiaľ je olej úplne horúci. Potom do toho dáme zemiaky a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a pridáme rozmarín. Pečieme cca hodinu dozlatista a dochrumkava.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...