Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Perfektné pečené zemiaky

gurmanka
gurmanka
6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
zemiaky
8 PL
slnečnicový olej
1 zväzok
rozmarín

postup

Predhrejeme rúru na 200°C. Zemiaky očistíme a nakrájame ich na štvrťky. Uvaríme ich v slanej vode 10 minút a zlejeme.Do skla alebo pekáča dáme olej alebo masť podľa toho čo použijeme. Dáme to do rúry cca na 5 minút, pokiaľ je olej úplne horúci. Potom do toho dáme zemiaky a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a pridáme rozmarín. Pečieme cca hodinu dozlatista a dochrumkava.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...