Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Perfektné pečené zemiaky

gurmanka
gurmanka
6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
zemiaky
8 PL
slnečnicový olej
1 zväzok
rozmarín

postup

Predhrejeme rúru na 200°C. Zemiaky očistíme a nakrájame ich na štvrťky. Uvaríme ich v slanej vode 10 minút a zlejeme.Do skla alebo pekáča dáme olej alebo masť podľa toho čo použijeme. Dáme to do rúry cca na 5 minút, pokiaľ je olej úplne horúci. Potom do toho dáme zemiaky a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a pridáme rozmarín. Pečieme cca hodinu dozlatista a dochrumkava.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...