Mikulášska fazuľa
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
fazuľa
2
ks
údená klobása
1
plátok
cibuľa
4
ks
cesnaku
1
ks
sterilizovaná kukurica
1
ks
sterilizované šampiňóny
350
g
mrazená zelenina
1/2
dl
biele víno
6
PL
kečup
4
PL
olej
2
KL
soľ
1
ks
bujón
postup
1.
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v osolenej (pridáme bujón) vode do mäkka. Cibuľu nakrájame na polkolieska, pridáme šampiňóny a podusíme na oleji. Osolíme a podlejeme vínom. Necháme čiastočne odpariť.
2.
Pridáme mrazenú zeleninu, kukuricu, nakrájanú klobásu, uvarenú fazuľu, kečup. Podlejeme vodou (môže sa použiť voda z fazule). Chvíľu podusíme a pridáme prelisovaný cesnak a necháme privrieť. Podávame s chlebom a zapíjame bielym vínkom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
RenataLomnicka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.