Pridať recept

Špenátový koláč

10
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
6 PL
olej
3 PL
kyslá smotana
6 PL
polohrubá múka
3 KL
kypriaci prášok do pečiva
6 PL
špenátový pretlak
1 štipka
soľ

Plnka:

250 g
syr Philadelphia
100 g
syr Feta
3 PL
kyslá smotana
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
5 g
želatína

postup

1.
Žĺtka vyšľaháme s olejom, pridáme špenátový pretlak, smotanu a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Úplne nakoniec opatrne metličkou vmiešame tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút. Piškóta musí byť po upečení pekná zelená.
3.
Syr Feta rozmrvíme v miske, pridáme smotanový syr, soľ, korenie a kyslú smotanu. Vymiešame si hladký krém. Želatínu zalejeme lyžicou studenej vody a potom ju zohrejeme, pozor nevaríme! Vmiešame ju do syrovej plnky a dobre ju prešľaháme.
4.
Tretinu z piškóty odrežeme, potrieme ju krémom a vrch posypeme rozmrvenou zvyšnou piškótou. Koláč vložíme stuhnúť do chladničky najlepšie na celú noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať