Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Nepečená maková torta

Novy_cas_pre_zeny
Novy_cas_pre_zeny
12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
piškóty
250 g
nemletého maku
250 g
práškový cukor
100 ml
rum
100 g
mleté vlašské orechy
100 g
masla alebo stuženého rastlinného tuku
1/2 ks
pomaranča alebo citróna
pomarančový lekvár
čokoládová poleva

postup

1.
Mak na sitku prelejeme vriacou vodou, necháme dôkladne odkvapkať a pomelieme. Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme mak, rum, orechy a strúhanú pomarančovú alebo citrónovú kôru.
2.
Do pripravenej formy uložíme vrstvu piškót, na ňu natrieme makový krém. podľa veľkosti formy zopakujeme jeden- či dvakrát. Tortu dáme do chladničky stuhnúť.
3.
Vychladnutú tortu vyklopíme, natrieme mierne rozpusteným lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Podávame ozdobenú šľahačkou.
4.
Dobrá rada: Tortu podávajte až na druhý deň, aby krém dobre vsiakol do piškót. Ak ju však chcete konzumovať hneď, piškóty pokvapkajte pomarančovou šťavou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...