Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nepečená maková torta

Novy_cas_pre_zeny
Novy_cas_pre_zeny
12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
piškóty
250 g
nemletého maku
250 g
práškový cukor
100 ml
rum
100 g
mleté vlašské orechy
100 g
masla alebo stuženého rastlinného tuku
1/2 ks
pomaranča alebo citróna
pomarančový lekvár
čokoládová poleva

postup

1.
Mak na sitku prelejeme vriacou vodou, necháme dôkladne odkvapkať a pomelieme. Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme mak, rum, orechy a strúhanú pomarančovú alebo citrónovú kôru.
2.
Do pripravenej formy uložíme vrstvu piškót, na ňu natrieme makový krém. podľa veľkosti formy zopakujeme jeden- či dvakrát. Tortu dáme do chladničky stuhnúť.
3.
Vychladnutú tortu vyklopíme, natrieme mierne rozpusteným lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Podávame ozdobenú šľahačkou.
4.
Dobrá rada: Tortu podávajte až na druhý deň, aby krém dobre vsiakol do piškót. Ak ju však chcete konzumovať hneď, piškóty pokvapkajte pomarančovou šťavou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...
pitný režim
Čo patrí do pitného režimu a čo nie?
Čo patrí do pitného režimu a čo nie?
Leto je v plnom prúde, a preto nezabúdajte počas rôznych aktivít na dostatočnú hydratáciu. Mohlo by sa zdať, že okolo...