Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nepečená maková torta

Novy_cas_pre_zeny
Novy_cas_pre_zeny
12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1
piškóty
250 g
nemletého maku
250 g
práškový cukor
100 ml
rum
100 g
mleté vlašské orechy
100 g
masla alebo stuženého rastlinného tuku
1/2
pomaranča alebo citróna
pomarančový lekvár
čokoládová poleva

postup

1.
Mak na sitku prelejeme vriacou vodou, necháme dôkladne odkvapkať a pomelieme. Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme mak, rum, orechy a strúhanú pomarančovú alebo citrónovú kôru.
2.
Do pripravenej formy uložíme vrstvu piškót, na ňu natrieme makový krém. podľa veľkosti formy zopakujeme jeden- či dvakrát. Tortu dáme do chladničky stuhnúť.
3.
Vychladnutú tortu vyklopíme, natrieme mierne rozpusteným lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Podávame ozdobenú šľahačkou.
4.
Dobrá rada: Tortu podávajte až na druhý deň, aby krém dobre vsiakol do piškót. Ak ju však chcete konzumovať hneď, piškóty pokvapkajte pomarančovou šťavou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...