Pridať recept

Šalát z pečenej zeleniny

4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
cvikla
1/2 ks
tekvica hokkaido
2 PL
olivový olej
1 PL
balzamikový ocot
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
5 strúčikov
cesnaku
3 ks
červená cibuľa
1 hrsť
rukola
1 ks
syr Feta

postup

1.
Cviklu aj tekvicu uvaríme osobitne do polomäkka. Scedíme ich a uložíme do zapekacej misy. V miske zmiešame olej, balzamikový ocot, soľ a korenie. Touto marinádou prelejeme zeleninu, pridáme na štvrtky nakrájanú cibuľu a cesnak so šupkou.
 
2.
Zeleninu prikryjeme alobalom, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 20 minút. Potom ju odkryjeme a pečieme ešte 10 minút.
3.
Zeleninu necháme mierne vychladnúť a podávame ju s rukolou a rozmrveným syrom Feta ako šalát.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Šalátová misa
5 krokov k dobrému šalátu: Takto na čerstvú zeleninu presvedčíte deti i manžela
S týmito tipmi bude váš šalát dokonale vybalansovaný a zachutí aj najväčším odporcom čerstvej zeleniny.
Zeleninová nátierka zo zvyškov
Vždy keď nám z obedu, alebo akéhokoľvek jedla niečo zostane, tak sa to snažíme spracovať ďalej.
Vylepšené zeleninové šaláty ako hlavné jedlo: Takto si ich zamiluje celá rodina
Zeleninové šaláty ako hlavné jedlá obľubujú skôr ženy. Pre deti sú menej lákavé a muži majú pocit,...