Šalát z pečenej zeleniny
4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
cvikla
1/2
ks
tekvica hokkaido
2
PL
olivový olej
1
PL
balzamikový ocot
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
5
strúčikov
cesnaku
3
ks
červená cibuľa
1
hrsť
rukola
1
ks
syr Feta
postup
1.
Cviklu aj tekvicu uvaríme osobitne do polomäkka. Scedíme ich a uložíme do zapekacej misy. V miske zmiešame olej, balzamikový ocot, soľ a korenie. Touto marinádou prelejeme zeleninu, pridáme na štvrtky nakrájanú cibuľu a cesnak so šupkou.
2.
Zeleninu prikryjeme alobalom, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 20 minút. Potom ju odkryjeme a pečieme ešte 10 minút.
3.
Zeleninu necháme mierne vychladnúť a podávame ju s rukolou a rozmrveným syrom Feta ako šalát.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.