Obrátený hruškový koláč s kardamónom
8
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
ks
hruška
1/2
ks
citrón
50
g
maslo
3
PL
hnedý cukor
Cesto:
3
ks
vajce
100
g
hnedý cukor
120
g
maslo
180
g
hladká múka
3
PL
kyslá pochúťková smotana
1/2
KL
kardamón
1
KL
mletá škorica
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2
KL
sóda bikarbóna
postup
1.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Dno formy vyložíme papierom na pečenie, potrieme ho maslom a rovnomerne posypeme cukrom. Spodok tortovej formy obalíme alobalom, aby nám nevytiekol karamel. Hrušky očistíme, zbavíme jadrovníkov, pokvapkáme citrónovou šťavou a pokrájame na plátky. Pekne ich uložíme na dno formy tak, že sa môžu aj prekrývať.
2.
Do maslovej peny po jednom vmiešame vajíčka, smotanu a nakoniec múku s kardamónom, škoricou, kypriacim práškom a sódou. Túto zmes opatrne nanesieme na hrušky tak, aby sme nenarušili spodnú časť s hruškami.
3.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, nožom oddelíme boky torty od formy a pomocou tácky alebo veľkého taniera vyklopíme koláč.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.