Pridať recept

Obrátený hruškový koláč s kardamónom

Obrátený hruškový koláč s kardamónom
Zdroj: dreamstime
8
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
hruška
1/2 ks
citrón
50 g
maslo
3 PL
hnedý cukor

Cesto:

3 ks
vajce
100 g
hnedý cukor
120 g
maslo
180 g
hladká múka
3 PL
kyslá pochúťková smotana
1/2 KL
kardamón
1 KL
mletá škorica
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
sóda bikarbóna

postup

1.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Dno formy vyložíme papierom na pečenie, potrieme ho maslom a rovnomerne posypeme cukrom. Spodok tortovej formy obalíme alobalom, aby nám nevytiekol karamel. Hrušky očistíme, zbavíme jadrovníkov, pokvapkáme citrónovou šťavou a pokrájame na plátky. Pekne ich uložíme na dno formy tak, že sa môžu aj prekrývať.
 
2.
Do maslovej peny po jednom vmiešame vajíčka, smotanu a nakoniec múku s kardamónom, škoricou, kypriacim práškom a sódou. Túto zmes opatrne nanesieme na hrušky tak, aby sme nenarušili spodnú časť s hruškami.
3.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, nožom oddelíme boky torty od formy a pomocou tácky alebo veľkého taniera vyklopíme koláč.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať