Tvarohový koláčik
8
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
1
ks
palmarín
250
g
práškový cukor
2
ks
vajce
2
KL
mletá škorica
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Plnka:
500
g
jemný tvaroh
250
g
práškový cukor
1
ks
citrón
1
ks
vajce
2
balíčky
vanilkový cukor
1
hrsť
hrozienka
postup
1.
Múku zmiešame s cukrom, škoricou a kypriacim práškom do pečiva. Pridáme vajíčka, na kocky nakrájaný tuk a veľmi rýchlo vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve rovnaké polovice a odložíme zabalené do fólie do chladničky.
2.
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. V miske zmiešame tvaroh, práškový cukor, citrónovú kôru a šťavu, vajíčko, vanilkový cukor a hrozienka.
3.
Prvú polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním formu na pečenie tak, aby cesto zakrývalo aj okraje. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku a zakryjeme ho druhou časťou rozvaľkaného cesta.
4.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 30 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.