Pridať recept

Zemiakové pagáče

40
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
500 g
zemiaky uvarené v šupke
120 g
maslo
20 g
čerstvé droždie
300 ml
mlieko
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
100 ml
olej
1 KL
soľ
1 PL
cukor
1 ks
žĺtok na potieranie
trochu
sezam na posypanie

postup

1.
Polovicu vlažného mlieka zmiešame s cukrom a droždím. Kvások necháme kysnúť a medzitým si v miske zmiešame múku, soľ a kypriaci prášok do pečiva. Potom pridáme kvások, zvyšné vlažné mlieko a nakoniec olej. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na plát a nastrúhame naň polovicu nastrúhaných zemiakov a masla. Cesto preložíme a necháme na doske kysnúť 20 minút.
 
2.
Tento postup zopakujeme ešte raz. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a vykrajovátkom na pagáče alebo menším hrnčekom vykrajujeme kolieska. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamom a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať