Pridať recept

Mäsový koláč z kysnutého cesta

8
porcií
160
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 KL
soľ
125 ml
mlieko
1 PL
kryštálový cukor
1 balíček
sušené droždie
125 ml
kefír
1 ks
vajce
8 PL
olej

Plnka:

400 g
mleté mäso
80 ml
mäsový vývar
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
70 g
tvrdý strúhaný syr
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

Ostatné:

1 ks
žĺtok
1 PL
mlieko

postup

1.
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme soľ, kefír, vykysnutý kvások, vajce, olej a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme ho a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Medzitým si pripravíme plnku tak, že zmiešame všetky suroviny.
 
2.
Z vykysnutého cesta odoberieme asi tretinu. Zvyšné cesto prikryjeme fóliou, aby neobschlo. Rozvaľkáme ho na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 7,5 cm. Spodok zapekacej misy vyložíme papierom na pečenie tak, že vopred si ju trošku potrieme olejom, papier bude lepšie držať.
3.
Na každý kruh položíme lyžičku mäsovej plnky, strúhaného syra a koliesko prehneme napoly. Vznikne polkruh a aj ten prehneme napoly. Konce pritlačíme a spojíme. Takto ich vedľa seba ukladáme do zapekacej misy.Cesto potrieme rožšľahaným žĺtkom s mliekom.
4.
Pečieme v rúre vyhriatej na teplotu 180°C cca 20 minút. Potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ďalších 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať