Domáci marcipán
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
mleté mandle
250
g
práškový cukor
30
ml
amaretto
1/2
balíček
mandľový extrákt
postup
1.
Pomleté ošúpané mandle ešte zomelieme v mixéri tak, aby začali uvoľňovať olej. Po častiach pridávame práškový cukor a spolu všetko zomelieme. Zmes preložíme do misky, pridáme Amaretto a mandľový extrakt (polovicu fľašky). Všetko spolu premiesime a ak je zmes ešte drobivá primiešame trošku Amaretta.
2.
Hotový marcipán zabalíme do alobalu a odložíme stuhnúť do chladničky. Môže ho použiť na prípravu bonbónov alebo iných cukroviniek.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.