Krehké cesto
nízka
náročnosť
ingrediencie
225
g
polohrubá múka
125
g
maslo
1
štipka
soľ
3
PL
studená voda
postup
1.
Do misky nasypeme múku, na kocky nakrájané maslo a štipku soli. Studenými rukami vymiešame cesto, ktoré sa podobá mrveničke.
2.
Postupne pridávame studenú vodu, až kým nám nevznikne kompaktné cesto, čo bude trvať asi 6 minút. Hotové cesto zabalíme do fólie a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
3.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme do formy. Poprepichujeme ju vidličkou, na vrch dáme papier na pečenie, ktorý zaťažíme fazuľou alebo keramickými guľkami.
4.
Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 15 minút. Potom dáme dole papier so záťažou a pečieme ešte 7 minút do zlatista.
5.
Krehký základ cesta máme pripravený, stačí naň napríklad vyliať vanilkový puding, čerstvé ovocie a máme hotovú dobrotu.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.