Čokoládová koláč s Nutellou a citrónovým krémom
10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
zmäknuté maslo
120
g
hnedý cukor
2
ks
vajce
120
g
Nutella
300
g
polohrubá múka
1
PL
kakao
70
g
mleté lieskové orechy
1
štipka
soľ
Vrstva z Nutelly:
125
g
syr Ricotta
90
g
Nutella
1/2
PL
kakao
1
PL
hnedý cukor
1
ks
vajce
Citrónový krém:
1/2
hrnček
citrónová šťava
1
hrnček
kryštálový cukor
4
ks
žĺtok
1,5
KL
prášková želatína
250
ml
smotana na šľahanie
trochu
kakao na posypanie
postup
1.
Najskôr si pripravíme korpus. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po jednom vmiešame vajíčka a Nutellu. Vmiešame múku zmiešanú s kakaom, mletými orieškami a štipkou soli. Formu vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme olejom a nalejeme do nej pripravené cesto.
2.
V miske zmiešame krémový syr, Nutellu, vajíčko, kakao a cukor. Túto zmes vylejeme na cesto. Korpus vložíme do rúry a pri teplote 160°C pečieme cca 30-35 minút. Upečený korpus s Nutellou necháme poriadne vychladnúť.
3.
Hrnček pri príprave krému má objem 250 ml. Polovicu cukru vyšľaháme so žĺtkami nad parou. Druhú polovicu cukru uvaríme s citrónovou šťavou na sirup a nalejeme ho do žĺtkov za stáleho šľahania. Zmes povaríme 2 minúty, pridáme citrónovú kôru a necháme ju vychladnúť.
4.
Želatínu zohrejeme s 50 ml smotany. Do tejto želatíny primiešame dve lyžice krému a dobre to rozmiešame. Vlejeme ho do zbytku krému a dobre premiešame. Smotanu vyšľaháme a opatrne ju vmiešame do citrónového krému.
5.
Korpus potrieme citrónovým krémom, vrch posypeme kakaom a koláč odložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.