Jahodový tart s bielou čokoládou
10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
160
g
polohrubá múka
30
g
kakao
60
g
práškový cukor
1
štipka
soľ
100
g
studené maslo
1
PL
kyslá pochúťková smotana
1
ks
vaječný žĺtok
Krém:
300
ml
smotana na šľahnie
100
ml
mlieko
30
g
práškový cukor
170
g
biela čokoláda
1
KL
vanilkový extrakt
4
želatína
Ostatné:
500
g
jahody
1
balíček
červené tortové želé
150
ml
voda
2
PL
kryštálový cukor
postup
1.
Všetky suroviny na korpus veľmi rýchlo spracujeme a cesto odložíme na 30 minút do chladničky. Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme do formy. Poprepichujeme ho vidličkou a odložíme ho opäť do chladničky.
2.
Potom ho prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme keramickými guľkami (fazuľou, hrachom, ryžou) a vložíme ho rúry. Pečieme pri teplote 190°C 15 minút, potom odstránime záťaž s papierom a pečieme ešte 10 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
3.
Plátky želatíny močíme do studenej vody na 10 minút. Smotanu zmiešame s mliekom, cukrom a rozlámeme do nej čokoládu. Zmes zohrievame, dokým sa čokoláda nerozpustí. Pozor, nevaríme! Pridáme vanilkový extrakt, vyžmýkanú želatínu a všetko dobre premiešame, aby sa želatína rozpustila. Zmes necháme mierne vychladnúť a keď už tuhne, nalejeme ju na korpus.
4.
Tart vložíme stuhnúť do chladničky. Potom naň uložíme jahody a zalejeme ich želatínou pripravenou podľa návodu. Želatíny netreba tak veľa, takže som množstvo upravila len na 100 ml vody.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.