Pridať recept

Jahodový tart s bielou čokoládou

10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

160 g
polohrubá múka
30 g
kakao
60 g
práškový cukor
1 štipka
soľ
100 g
studené maslo
1 PL
kyslá pochúťková smotana
1 ks
vaječný žĺtok

Krém:

300 ml
smotana na šľahnie
100 ml
mlieko
30 g
práškový cukor
170 g
biela čokoláda
1 KL
vanilkový extrakt
4
želatína

Ostatné:

500 g
jahody
1 balíček
červené tortové želé
150 ml
voda
2 PL
kryštálový cukor

postup

1.
Všetky suroviny na korpus veľmi rýchlo spracujeme a cesto odložíme na 30 minút do chladničky. Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme do formy. Poprepichujeme ho vidličkou a odložíme ho opäť do chladničky.
 
2.
Potom ho prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme keramickými guľkami (fazuľou, hrachom, ryžou) a vložíme ho rúry. Pečieme pri teplote 190°C 15 minút, potom odstránime záťaž s papierom a pečieme ešte 10 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
3.
Plátky želatíny močíme do studenej vody na 10 minút. Smotanu zmiešame s mliekom, cukrom a rozlámeme do nej čokoládu. Zmes zohrievame, dokým sa čokoláda nerozpustí. Pozor, nevaríme! Pridáme vanilkový extrakt, vyžmýkanú želatínu a všetko dobre premiešame, aby sa želatína rozpustila. Zmes necháme mierne vychladnúť a keď už tuhne, nalejeme ju na korpus.
4.
Tart vložíme stuhnúť do chladničky. Potom naň uložíme jahody a zalejeme ich želatínou pripravenou podľa návodu. Želatíny netreba tak veľa, takže som množstvo upravila len na 100 ml vody.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať